اثر Balass a-Samuelson در ایران

ساخت وبلاگ

بهره وری شکاف در کالاهای قابل معامله بین دو کشور عامل نوسانات نرخ واقعی ارز است و آن را Balass a-Samuelson Effect (1964) نامیده می شود. ایده BS (Balass a-Samuelson Effect) ناشی از شکاف تورم بین ایالات متحده و ژاپن در دهه 1960 و تلاش برای درک میزان شکاف تورم بین ایالات متحده و ژاپن به دلیل شکاف بهره وری بین کالاهای قابل معامله در دو کشور است. اگر بهره وری کل فاکتور در کالاهای قابل معامله در کشور A بیش از کشور B باشد ، ارزش ارز ملی و انحراف برابری قدرت خرید (PPP) در کشور افزایش می یابد. بهره وری پایین تر از سایر کشورها کمتر است. این تفاوت قیمت باعث انحراف PPP می شود. به عنوان مثال ، میانگین نرخ تورم سالانه در طی 1955-1970 در ژاپن 5. 4 درصد بود. در همین مدت ، میانگین نرخ تورم سالانه در ایالات متحده 2. 6 درصد بود. شکاف نرخ تورم بین ژاپن و ایالات متحده 2. 8 درصد بوده است (ایمی ، 2010). در نتیجه ، ارزش ارز ژاپنی نیز افزایش یافته است. وقتی فرض می کنیم که دو کالا در اقتصاد وجود دارد ، یعنی کالاهای قابل معامله و غیر قابل معامله ، بنابراین ، کار عامل تولید است. اگر بهره وری کالاهای قابل معامله در ژاپن بیشتر از ایالات متحده باشد ، آنگاه قیمت کالاهای قابل معامله در ژاپن باید کمتر از ایالات متحده باشد ، اما صحیح نیست زیرا کالاهای قابل معامله بین کشورها معامله می شوند و در همه کشورها قیمت واحد دارند. براساس شرط حداکثر سود که در صورت افزایش و در بخش قابل معامله تغییر نمی یابد ، بنابراین بخش های قابل معامله و غیر قابل معامله افزایش می یابد ، زیرا نیروی کار بین بخش های قابل معامله و غیر قابل تجارت متحرک است. نتیجه افزایش قیمت کالاهای غیر قابل تدارک در ژاپن در حالی است که قیمت غیر قابل قبول در ایالات متحده ثابت است. این تفاوت در قیمت بخش غیر قابل قبول بین ژاپن و ایالات متحده آمریکا انحراف PPP در ژاپن توضیح داده شده است. در این مقاله تأثیر BS را در ایران تخمین زده ایم. بهره وری کل فاکتور در ایران کمتر از ایالات متحده است ، بنابراین بخشی از انحراف PPP در ایران شکاف بهره وری بین ایران و کشورهای شریک است که ایران با آنها تجارت می کند. بررسی ادبیات اثر Balass a-Samuelson

ما دو کشور 1 و 2 ، دو بخش قابل معامله و غیر قابل تجارت را فرض می کنیم و نماد زیر را تعریف می کنیم :: بهره وری کالاهای غیر قابل تقسیم در کشور 1.: بهره وری کالاهای غیر قابل تقسیم در کشور 2.: نرخ دستمزد در کشور 1.: نرخ دستمزد در کشور 2. و: قیمت کالاهای غیر قابل تدارک در 1 و 2 کشور. و: قیمت کالاهای قابل معامله در 1 و 2 کشور. فرضیات: 1. همان بهره وری در دو کشور و برابری با واحد:

2. نیروی کار تحرک کامل بین کالاهای قابل معامله و غیر قابل استفاده در داخل کشور است. 3. قانون قیمت واحد در بخش قابل معامله: اکنون می توانیم برای کشور 1 بنویسیم:

و برای کشور 2:

Eq. 6 به Eq. 7 تقسیم شده است

حال اگر ، پس ، و آن اثر BS است. به عبارت دیگر ، قیمت بالاتر غیر قابل افزایش در کشور 1 به دلیل بهره وری بیشتر در کالاهای قابل معامله در کشور است. این یکی از دلایل انحراف PPP است. با افزایش بهره وری در بخش قابل معامله ، دستمزد افزایش می یابد و نیروی کار به بخش قابل معامله منتقل می شود. سپس دستمزد غیر قابل تعادل در دو بخش افزایش می یابد. در این شرایط ، قیمت کالاهای غیر قابل تقسیم افزایش می یابد و ما انحراف PPP را داریم (Hamano 2012 (.

نتیجه گیری با توجه به حزب قدرت خرید (PPP) ، قانون قیمت واحد و با فرض عدم هزینه حمل و نقل برای کالاهای قابل معامله ، قیمت آنها در همه کشورها یکسان است ، اما کالاهای غیر قابل تقسیم در سایر کشورها قیمت متفاوتی دارند. Balassa-Samuelson اظهار داشت که قیمت متفاوت کالاهای غیر قابل تقسیم به دلیل اختلاف بهره وری در کالاهای قابل معامله بین دو کشور است. سپس ، بخشی از شکاف تورم یا انحراف PPP (وضعیت نرخ ارز ثابت) به دلیل شکاف بهره وری کالاهای قابل معامله در دو کشور است. توجه داشته باشید که شکاف تورم بین دو کشور به دلیل چندین عامل و یکی از آنها اثر Balass a-Samuelson است. در این مقاله تأثیر BS در ایران با مقایسه نرخ تورم ایران و ایالات متحده در طی سالهای 2002-2011 تخمین زده شده است و نرخ ارز اسمی (RIALS/ ایالات متحده) ثابت است. طبق گفته EMAI (2010) ، شکاف نرخ تورم بین دو کشور تجزیه شکاف بهره وری کالاهای قابل معامله و غیر قابل معامله در دو کشور است و سپس تأثیر BS را تخمین می زنیم. ما فرض کردیم که بخش های صنعتی و خدماتی پروکسی برای بخش های قابل معامله و غیر قابل معامله است. نتیجه نشان می دهد که ، اثر BS در اقتصادهای ایرا ن-2. 1 درصد در طی سالهای 2002-2011 بوده است. این بدان معناست که ، کاهش ارزش واقعی ریال های ایران به عنوان 2. 1 درصد در طی سالهای 2002-2011 معقول است ، در حالی که در واقع ، اقتصادهای ایران نشان می دهد که ، هر دو کاهش ارزش واقعی ریالی ایران و ریالی ایران در برابر قدردانی واقعی ایالات متحده در طی سالهای 2002-2011حدود 13. 6 درصد (میانگین نرخ تورم شکاف سالانه بین ایران و ایالات متحده) بود. به عبارت دیگر ، هنگامی که میانگین نرخ تورم سالانه ایالات متحده به طور هم زمان 2. 2 درصد و اثر B S-2. 1 درصد بود ، میانگین نرخ تورم سالانه ایران 0. 1 درصد بود که در مدت مشابه زمان منطقی تلقی می شود. نتیجه نهایی این مقاله این است که میزان تورم بالا در ایران (انحراف PPP در ایران) به دلیل شکاف بهره وری بین ایران و سایر کشورها مانند کلمه کلیدی ایالات متحده نیست: اثر Balass a-Samuelson ، خرید قدرت ، قدرت ، بهره وریشکاف ، بخش های قابل معامله و غیر قابل تجارت

فارکس در ایران...
ما را در سایت فارکس در ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمدرضا گلزار بازدید : 50 تاريخ : پنجشنبه 3 فروردين 1402 ساعت: 20:34